Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2013 17:04

Συνάντηση Ταβλιού 2001

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Υπό τη σκέπη και την προστασία των Ιησού, Βούδα, Μωάμεθ, Κουμφούκιου, Μωησή, Διός, Σωκράτη, Αθηνάς, Λαϊδας, Οδυσσέα, Μαρξ, Μπακούνιν, Ρήγα Φεραίου, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, Σίμωνος Μπολιβάρ, Τσε Γκεβάρα, Σωτηρίας Μπέλου, Μελίνας Μερκούρη και πάντων των Αγίων, μηδέ εξαιρουμένων των Οσίων, Μαρτύρων και λοιπών Ακατανόμαστων, έφτασε επιτέλους η ώρα για τη  μητέρα όλων των μαχών. Όχι  για τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά για κάτι απείρως σοβαρότερο και οικουμενικότερο (άνω και κάτω τελεία) για τη Ανοιχτη Συνάντηση Ταβλιού, που διεξάγεται κέθε χρόνο στον Πλάτανο, εορτάζοντος του Αγίου Γεωργίου του Μεθυστή.
 
Μετά την τεράστια επιτυχία ((κατά κοινή ομολογία και όπως την κατέγραψαν ομόφωνα τα μέσα ενημέρωσης, από το( Παρατηρητή ) του Μουσταϊρα ως το ( Αρκαδολόγιο ) της Θηρεσίας και από την ( Κυνουρία ) της Μηλιώς μέχρι το CNN)) που σημείωσε η Α' Συνάντηση, ο Ηγούμενος ξαναχτυπά, οργανώνοντας την αθλητική, πανηγυρική, ιδεολογική, πολιτική, πολιτιστική, ακτιβιστική, παγανιστική, ιαματική, συντροφική, και ερωτική γιορτή του ταβλιού.
 
Με την τέχνη του ο υλοτόμος παρά με τη δύναμή του, με την τέχνη του και ο κυβερνήτης στον οινώδη πόντο την ταχεία βάρκα κατευθύνει, καθώς αυτή παρασύρεται από τους ανέμους, με την τέχνη του κι ο ηνίοχος ξεπερνά ηνίοχον.
 
Με την τέχνη του λοιπόν και ο καλύτερος θα στεφθεί με στέφανον εξ ύδατος, οίνου, ελαίου και στάχεως.

Γι'αυτό προειδοποιούνται οι κ.κ. ταβλαδόροι ότι εφέτος θα είναι πολύ αυστηρότεροι οι έλεγχοι για ντόπινγκ, λιμαρισμένα ζάρια, σκονάκια, στημένους αγώνες, ξόρκια, φιδοπουκάμισα..
Το έπαθλο για το νικητή θα είναι ένα χαρτόκουτο με αγνά προϊόντα της γης, της παράδοσης και της ευαισθησίας του Πλάτανου.

Η οινωδία και η ευωχία θα συντελεστούν και πάλι με τη συνοδεία των εγχόρδων του Πλατάνου και της φλογέρας του Σιλάχα.

Ανοιχτή συνάντηση σημαίνει Ανοιχτή Πρόσκληση.
Όσοι πιστοί προσέλθετε.
 
Έλληνες καλούνται οι της ημετέρας παιδίας μετέχοντες

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο (0755) 52.510
(Και κάστανα ωμά, ψητά, βραστά θα έχουμε)