Πεδία με ( * ) είναι υποχρεωτικά.
 
 
 
 
Διαθεσιμότητα 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Παρακαλώ εισάγετε τον παρακάτω κωδικό ασφάλειας:
...

 

 

Πλατανίστας

   
 
"Κάπου στην κορυφή του Ολύμπου ο Γιώργος περιέθαλψε έναν καταγματία ορειβάτη, η Ελένη μόλις συγκέντρωσε τα τρόφιμα και τα φάρμακα για τη Σρι Λάνκα, η Ειρήνη βοήθησε να καθαριστεί το πάρκο της γειτονιάς, η Ιωάννα κράτησε το χέρι μιας ηλικιωμένης γυναίκας και της πρόσφερε φαγητό, η Ελπίδα φύτεψε ένα δέντρο, ένας λαθρομετανάστης μόλις ζεστάθηκε με μια κουβέρτα, ένα παιδί σώθηκε από την πάλη με τα κύματα".
«Εθελοντισμός»… μια λέξη με ήχο δυνατό, που ξεκινά από την καρδιά για να απαλύνει μία άλλη καρδιά. Δεν έχει ούτε χρονικά όρια, ούτε πεπερασμένους τόπους και τρόπους εφαρμογής, ούτε στοχαστικούς και φιλοσοφικούς ορισμούς. Καμιά φορά, όταν ακούμε για μια ηρωική πράξη, έχουμε την αίσθηση ότι ο άνθρωπος που την έκανε είναι φτιαγμένος από άλλο υλικό. Όμως μικρός ήρωας μπορεί να είναι ο καθένας από εμάς, που μπορεί να νοιώσει, να δώσει, ακόμα και να σώσει μια ανθρώπινη ζωή.
Η εθελοντική προσφορά είναι έμφυτη αξία στη συλλογική συνείδηση και ο ρόλος του ριζωμένος στη συνείδηση των ανθρώπων που γνωρίζουν ότι το πραγματικό κίνητρο, βρίσκεται στο αίσθημα ικανοποίησης που απορρέει από την προσφορά προς τον συνάνθρωπο.
Κανένα κράτος και θεσμός, δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς τη συνεισφορά των εθελοντών, ατομικά ή συλλογικά, με τυπικές ή άτυπες μορφές. O εθελοντισμός είναι ένα θέμα που μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας. Συνιστά μια εξαιρετικά επιμορφωτική λειτουργία που ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη, ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και τη συνύπαρξη, προσδίδοντας νέο περιεχόμενο στη ζωή μας.
Οι Πλατανίτες και οι φίλοι του Πλατάνου  έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν, ανιδιοτελώς. Έτσι λοιπόν, σκεφτήκαμε να το κάνουμε πιο οργανωμένα φτιάχνοντας την Ομάδα Πλατανίστας! Την δική μας Ομάδα Εθελοντών την οποία και θέλουμε να διευρύνουμε, ώστε οι δράσεις μας να υποστηρίζονται αποτελεσματικότερα.
Γραφτείτε, δηλώστε διαθεσιμότητα κι εμείς θα έρθουμε σ επαφή Μαζί Σας.
Υποστηρίζουμε & ενισχύουμε τον εθελοντισμό ως στάση ζωής...για όσο υπάρχουν Άνθρωποι!