Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 21:30

astrosnews:Με εξαιρετική επιτυχία η Γιορτή Κερασιών, Νερών και Ερώτων στον Πλάτανο Κυνουρίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πόλο έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες αποτέλεσε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο παραδοσιακός οικισμός του Πλατάνου Κυνουρίας. Αφορμή στάθηκε η Γιορτή Κερασιών Νερών και Ερώτων που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 30 Μαΐου 2015. Μια γιορτή που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1983 από τον Πατριωτικό Σύλλογο Πλατάνου Κυνουρίας με βασικό στόχο την ανάδειξη του κερασιού ως το κύριο προϊόν του Πλατάνου. Πλέον αποτελεί μία από τις κυριότερες εκδηλώσεις προβολής τοπικών προϊόντων στον Πάρνωνα.
Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού, συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά ενεργά στην γιορτή πραγματοποιώντας ενημερωτική παρουσίαση με θέμα «Πλάτανος, ένας ιδιαίτερος παραδοσιακός οικισμός στην Προστατευόμενη Περιοχή του Πάρνωνα» από προσωπικό του Φορέα. Μέσω της παρουσίασης οι επισκέπτες της γιορτής είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία, τα αξιοθέατα και τα φυσικά τοπία του Πλατάνου αλλά και για τις ποικιλίες των κερασιών που συναντάμε στην περιοχή και τα οφέλη τους στην υγεία. Η φετινή γιορτή περιελάμβανε επίσης περιβαλλοντικές δραστηριότητες και κατασκευές με το κεράσι για τα μικρά παιδιά, διαγωνισμό καλύτερου κερασοστέφανου, παραδοσιακούς χορούς από πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής και φυσικά άφθονα κεράσματα για τους επισκέπτες με βασικό προϊόν το κεράσι.
Ο Φορέας Διαχείρισης θα συνεχίσει να υλοποιεί ανάλογες δράσεις σε τοπικές γιορτές με στόχο την ανάδειξη των μοναδικών στοιχείων, περιβαλλοντικών αλλά και πολιτιστικών, της προστατευόμενης περιοχής του Πάρνωνα. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο του Πλατάνου και όλους τους εθελοντές για την άψογη διοργάνωση και συνεργασία.
Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας

 

ΠΗΓΗ: astrosnews ΓΙΟΡΤΗ ΚΕΡΑΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ!