Κυριακή, 31 Μαΐου 2015 13:07

Arcadiaportal.gr : 32η Γιορτή Κερασιών, Νερών και Ερώτων στον Πλάτανο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Βούλιαξε ο Πλάτανος Κυνουρίας στην 32η Γιορτή Κερασιών, Νερών και Ερώτων που διοργάνωσε ο Πατριωτικός Σύλλογος Πλατάνου Κυνουρίας στο μαγικό μικρό χωριό το Σάββατο 30 Μαΐου, για να γιορτάσει παραδοσιακά την πρώτη συγκομιδή του κατακόκκινου καρπού του.
Ήδη από τα μέσα της εβδομάδας οι κρατήσεις για το τραπέζι στις «Χαρές» ήταν πλήρεις, ενώ από νωρίς το Σάββατο το πρωί ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στο χωριό.
Εφέτος, για τους μικρούς φίλους του Πλατάνου, ο Σύλλογος είχε προγραμματίσει πολλές «κερασοδραστηριότητες» για τα παιδιά, τα οποία βρέθηκαν από νωρίς το απόγευμα στη Βρύση για να παίξουν, αλλά και να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό για το καλύτερο κερασοστέφανο. Οι μικροί διασκέδασαν με την ψυχή τους.
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κεράσια δροσερά, κερασόπιτες και γλυκό του κουταλιού, ενώ μπορούσαν να προμηθευτούν διάφορα διακοσμητικά με θέμα και το κεράσι, μικρές χειροποίητες δημιουργίες σε βότσαλο φτιαγμένες με μεράκι.
Στη συνέχεια, ακολούθησε ομιλία για την αειφορία της κερασιάς -σημειωτέον ότι, όπως έχει αναφέρει η πρόεδρος του Πατριωτικού Συλλόγου κυρία Χάιντη Λάτση, οι κερασιές στον Πλάτανο ανήκουν σε πολύ παλιές ποικιλίες- από τον γεωπόνο Πάνο Καμπρολιά και γλέντι μέχρι πρωίας με τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο -ο οποίος τραγούδησε και τον ύμνο του χωριού!- και τον αριστοτέχνη του βιολιού Στάθη Κουκουλάρη.

 

ΠΗΓΗ: ΓΙΟΡΤΗ ΚΕΡΑΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ!