Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015 21:42

arcadiaportal.gr:Όλες οι εκπλήξεις της Γιορτής Κερασιών, Νερών και Ερώτων στον Πλάτανο Κυνουρίας (video)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η κυρία Χάιδω Λάτση, η πρόεδρος του Πατριωτικού Συλλόγου Πλατάνου Κυνουρίας, μίλησε στοARCADIAPORTAL.gr επ' αφορμή την 32η Γιορτή Κερασιών, Νερών και Ερώτων που διοργανώνεται στον Πλάτανο Κυνουρίας το Σάββατο 30 Μαΐου.
«Στις 30 Μαΐου διοργανώνουμε την 32η Γιορτή Κερασιών, Νερών και Ερώτων στον Πλάτανο Κυνουρίας και έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο και τον φημισμένο βιολιστή Στάθη Κουκουλάρη, και σας περιμένουμε για να γιορτάσουμε την αρχή της συγκομιδής του κερασιού, που αποτελεί μια εθιμοτυπική γιορτή για το χωριό και για τον Σύλλογό μας», ανέφερε η κυρία Λάτση.
Στην ερώτηση για τη «μείξη» των τριών αυτών στοιχείων σε μια κοινή γιορτή, δηλαδή του κερασιού, του έρωτα και των νερών, η κυρία Λάτση απάντησε: «Πρόκειται για μια εκδήλωση-θεσμό, η οποία περιλαμβάνει τα τρία βασικά χαρακτηριστικά του χωριού μας. Τα κεράσια, του αποτελούν βασικό προϊόν, τις πηγές των νερών του, και τους ερωτιάρηδες κατοίκους του, για τους οποίους φημίζεται το χωριό. Σε αυτό το κομμάτι έχουμε κάνει πολλές δράσεις, εξάλλου το χωριό ονομάζεται και Αυτόνομη Ερωτική Δημοκρατία Πλατάνου. Γιορτάζουμε τον έρωτα και με αυτή τηνΕΥΚΑΙΡΙΑ. Επίσης, συνήθως την Πανσέληνο του Αυγούστου γιορτάζουμε τα Πανσελήνια, που είναι μια διαφορετική εκδήλωση, και ενδιάμεσα μικρότερες γιορτούλες, που όμως πάντοτε έχουν σχέση με αυτά τα τρία βασικά χαρακτηριστικά του χωριού!».
Στο κάλεσμά της, τέλος, η πρόεδρος του Πατριωτικού Συλλόγου Πλατάνου Κυνουρίας ξεκινούν στις 18:30, το Σάββατο 30 Μαΐου, με εργαστήρια για τα μικρά παιδιά, που θα περιλαμβάνουν γυμναστική, κουκλοθέατρο και διαγωνισμό για το καλύτερο κερασοστέφανο. Ο νικητής θα ανακοινωθεί γύρω στις 20:30, και θα ακολουθήσει παρουσίαση του γεωπόνου και συμπατριώτη Πάνο Καμπουρολιά και του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα για τη βιολογική καλλιέργεια της κερασιάς και της αειφορίας, ενώ μετά θα ξεκινήσει το πατροπαράδοτο γλέντι.
Ο Πλάτανος Κυνουρίας σάς περιμένει να γιορτάσετε μαζί του και να γευτείτε τα δροσερά κεράσια του και τις όμορφες μουσικές του.

ΠΗΓΗ: arcadiaportal.gr

Πολυμέσα