Δευτέρα, 04 Μαΐου 2015 14:37

Arcadiaportal.gr: Γιορτή Κερασιών, Νερών και Ερώτων στον Πλάτανο Κυνουρίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)Για 32η χρονιά, το μικρό μαγικό χωριό του Πάρνωνα, ο Πλάτανος Κυνουρίας, γιορτάζει τον πιο κόκκινο και δροσερό από τους καρπούς του, το κεράσι. Και προσκαλεί τους συμπατριώτες και τους αμέτρητους φίλους του σε ένα γλέντι βουνίσιο και θαλασσινό, το Σάββατο 30 Μαΐου 2015.
Οι εφετινές γιορτές θα έχουν βιολιά και θαλασσινές μουσικές, Παιδικές Κερασοδραστηριότητες για τους μικρούς φίλους του χωριού, αλλά και μια ομιλία για την αειφορία και την καλλιέργεια της κερασιάς.
Διαβάστε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα της γιορτής:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
32η ΓΙΟΡΤΗ ΚΕΡΑΣΙΩΝ, ΝΕΡΩΝ ΚΙ ΕΡΩΤΩΝ
Σάββατο 30 Μαΐου 2015
Αγαπημένοι φίλες και φίλοι,
Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού μας με το «Κεράσι», αποχαιρετάμε την Άνοιξη και υποδεχόμαστε το Καλοκαίρι.
Βουνό ή Θάλασσα;
«Βουνό είναι κι η θάλασσα», είπε ο ποιητής..
Με αυτή τη σκέψη ως αφετηρία και από τη νησιώτικη καταγωγή των προγόνων μας Πλατανιτών, παντρεύουμε την «Θαλασσινή» με την «Αρκαδιανή», αφού η ίδια μας η παράδοση με τη μνήμη το ζητάνε, και θα έχουμε την τιμή να καλωσορίσουμε μαζί σας τον «συμπατριώτη» και μεγάλο ερμηνευτή της νησιωτικής Ελλάδας, Βαγγέλη Κονιτόπουλο, καθώς και τον αριστοτέχνη του Βιολιού Στάθη Κουκουλάρη.
Το μακρόσυρτο της φωνής, το νησιώτικο στυλ τραγουδίσματος, η διατήρηση του βιολιού και του λαούτου στην Πλατανίτικη μουσική παράδοση, η αρχιτεκτονική του χωριού μας, καθώς και η «ταξιδιάρα» ψυχοσύνθεσή μας, αποδεικνύουν περίτρανα την κυριολεκτική, αλλά και την «εκλεκτική» μας συγγένεια με τους θαλασσινούς!
Μαζί μας επίσης και άξιοι καλλιτέχνες της δημοτικής μουσικής.
Νωρίτερα, διοργανώνουμε για τους μικρούς μας φίλους Παιδικές Κερασοδραστηριότητες (με διάφορα εργαστήρια) και για όλους τους φίλους μας Διαγωνισμό Κερασοστέφανου!
Τέλος, γύρω στις 20:30 θα γίνει παρουσίαση και ομιλία με θέμα: «Αειφορία και η καλλιέργεια της Κερασιάς» από τον πατριώτη μας Καμπουρολιά Πάνο (Γεωπόνο) σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού.
Ξυπνάμε ΜΑΖΙ λοιπόν την κυτταρική μας μνήμη σε ένα αυθεντικό νησιώτικο- δημοτικό γλέντι και σας περιμένουμε όλους κοντά μας!
Συμμετοχή : Πολιτιστικός Σύλλογος «Θυρεάτης»
Πολιτιστικός Σύλλογος Θήβας «Τερψιχόρειον»
Πολιτιστικός Σύλλογος Άστρους
Χορευτικό Τμήμα Μελιγούς
Συνδιοργάνωση:
Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού
Δήμος Βόρειας Κυνουρίας
https://www.facebook.com/platanoskynourias
www.platanoskynourias.gr
Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ
Για το Δ.Σ.
               Η Πρόεδρoς                                          Η Γραμματέας 
                   ΧΑΪΔΩ ΛΑΤΣΗ                                 ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΓΚΟΥΝΤΗ    

 

ΠΗΓΗ:arcadiaportal.gr