Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013 23:51

Συνάντηση Ταβλιού 2011

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

           ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

                       2004

 

 

 

ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΦΕΥΓΑ,

ΑΣ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΛΑΚΩΤΟ

 

                                                             " Όσες κι αν χτίζουν φυλακές,

                                                              κι αν ο κλοιός στενεύει,

                                                              ο νους μας είν’ αληταριό

                                                              που όλο θα δραπετεύει."

                                                              ΘΑΝ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΑΕΡΙΚΟ

 

Δώδεκα χρόνια. Μια ντουζίνα. Τόσα περάσανε από την 1η Συνάντηση Ταβλιού, δώδεκα ακριβά κι αγαπημένα χρονάκια, που τα ξεφυλλίσαμε σαν Ευαγγέλια της φιλίας μας και σαν Άθλους παρεϊκούς.

Αν αυτός είν’ ένας καθαρός και τίμιος ισολογισμός που τον υπογράφουμε με χαρά και περηφάνια, ο άλλος ισολογισμός, του Χρέους, που τον μαγειρεύουνε δεκαετίες τώρα, αναίσχυντα, πονηροί αλχημιστές και στρεψόδικοι δικολάβοι, υποκείμενα του κοινού Ποινικού Δικαίου που θα ’χανε ντουφεκιστεί αν υπήρχε Δικαιοσύνη – τι είναι;

Η τρόικα κάνει τη δουλειά της. Κι ο δήμιος τη δουλειά του κάνει. Οι τράπεζες καταργήσανε το χρήμα που ξέραμε, λανσάρανε το πλαστικό και παίζουνε πια νομίμως με σημαδεμένη τράπουλα. Οι κυβερνήσεις καταργήσανε την κρεμάλα όχι από ανθρωπισμό αλλά γιατί ξέρανε ότι μια μέρα το ειδεχθέστερο έγκλημα θα ήταν οι ισολογισμοί τους…

Πάντως εμείς, την ώρα που οι άλλοι παίζουνε τη ζωή μας σε μια ζαριά, συνεχίζουμε την ιδιότυπη αντίστασή μας απάνω στα βουνά της Κυνουρίας. Σας περιμένουμε λοιπόν να παίξουμε το τάβλι που ξέρουμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε, στη 12η Ανοιχτή Συνάντηση Ταβλιού, στον Πλάτανο Αρκαδίας, το Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου 2011.

Όλοι εμείς που δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ τις αυθαιρεσίες και τα εγκλήματά τους, θα μαζευτούμε στον Πλάτανο, στη Νυρεμβέργη του Νότου, να ξεδιπλώσουμε ξανά τις παντιέρες της φιλίας μας, ενώ το Σάββατο το βράδυ οι Οινομένες Δυνάμεις Απόλαυσης θα ξετυλίξουν τη λαχτάρα τους για ζωή με φαγοπότι κι όργανα και άσματα ποικίλα.

Βουρ!

Venceremos!

 

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 27550-52510 (Γιώργος Λάτσης)

(Παράκληση: Φέρτε μαζί σας τάβλια. Για τα υπόλοιπα μεριμνά η Δημοκρατία)