Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013 23:21

Το Πυργόσπιτο (Πύργος του Μοίρα)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
....Τί να πρωτοθυμηθούμε  από το Πυργόσπιτο;....
Όλα τα παιδιά μαζευόμασταν στην πίσω Αγιάννα κι  από κει κατηφορίζαμε σαν μια γλυκιά συμμορία, με ύφος συνομωτικό προς τον Πύργο. Ο Πύργος του Μοίρα είναι ένα επιβλητικό σπίτι,χτισμένο στο νοτιοδυτικότερο σημείο του χωριού με τέτοιο τρόπο ώστε να βλέπει κανείς ολόκληρο το χωριό αμφιθεατρικά μέσα από τις δύο πλαινές πολεμίστρες-παράθυρα,με μια μεγάλη βεράντα με θέα στον Καλόγερο.
Ο ιδιοκτήτης Γιάννης Α. Κούκλης ,γνωστός για την ιδιαίτερη αισθητική του και την ανατρεπτική καλλιτεχνική του άποψη έχει μετατρέψει τον χώρο αυτό σε ένα ''άλλου'' τύπου Μουσείο με αντικείμενα λαικής τέχνης,φωτογραφίες, αγάπη για την Παράδοση και κυρίως γεμάτο από Πλατανίτικη φιλοξενία Αποτέλεσε και εξακολουθεί να είναι τόπος συνάντησης, ένα ''στέκι'' της νεολαίας και όχι μόνο Άν κάποιος βρεθεί εκεί σήμερα θα νοιώσει μια ενέργεια μοναδική θα ανακαλύψει αντικείμενα, θα ξυπνήσουν μνήμες μιάς άλλης εποχής θα απολαύσετε την ομορφιά του τοπιού,η φύση σε όλο της το μεγαλείο!
... Μα πάνω απ'όλα,κάπου εκεί στα ίδια μέρη, τα αγαπημένα, της παιδικής μας ηλικίας θα συναντιόμαστε γιατί αυτές  είναι οι ρίζες μας και χωρίς παρελθόν,δεν υπάρχει μέλλον...
Προς το παρόν,όπως  γράφει η ταμπελα στην είσοδο του Πύργου,
ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΒΕΒΑΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ....
ΖΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ!!