Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014 23:25

Γιορτή Κερασιών, Νερών και Ερώτων στον Πλάτανο Κυνουρίας econews.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 31 χρόνια Γιορτής Κερασιών, Νερών και Ερώτων στον Πλάτανο Κυνουρίας στην Αρκαδία, το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014.

Ο παραδοσιακός αυτός οικισμός του Πάρνωνα, αποτέλεσε πόλο έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Μια γιορτή που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1983 από τον Πατριωτικό Σύλλογο Πλατάνου Κυνουρίας, αποτελεί πλέον μία από τις κυριότερες εκδηλώσεις προβολής τοπικών προϊόντων στον Πάρνωνα.

Ο Φορέας Διαχείρισης συμμετείχε για πρώτη φορά ενεργά στην Γιορτή και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσίαση με θέμα «Πλάτανος, ένας ιδιαίτερος παραδοσιακός οικισμός στην Προστατευόμενη Περιοχή του Πάρνωνα» στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Αγίας Άννας από τον ξεναγό του Φορέα. Η παρουσίαση έκανε αναφορά στον σημαντικό ρόλο του Φορέα Διαχείρισης στη διατήρηση της βιοποικιλότητας στην Προστατευόμενη Περιοχή του Πάρνωνα, για την ιστορία και τα αξιοθέατα του Πλατάνου αλλά και για τις ποικιλίες των κερασιών που συναντάμε στον περιοχή και τα οφέλη τους στην υγεία. Η φετινή γιορτή περιελάμβανε επίσης κυνήγι θησαυρού για τα μικρά παιδιά, διαγωνισμό χειροποίητης δημιουργίας, παραδοσιακούς χορούς και δρώμενα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Θυρεάτη» και φυσικά άφθονα κεράσματα για τους επισκέπτες με βασικό προϊόν το κεράσι.

Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού θα συνεχίσει να υλοποιεί ανάλογες δράσεις σε τοπικές γιορτές με στόχο την ανάδειξη των μοναδικών στοιχείων, περιβαλλοντικών αλλά και πολιτιστικών, της Προστατευόμενης Περιοχής όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο του Πλατάνου και όλους τους εθελοντές για την άψογη συνεργασία.

http://www.econews.gr/2014/06/16/giorti-kerasion-115547/